Letiště Vídeň Adresa: Wien-Flughafen, 1300 Schwechat, Rakousko Kód: VIE Nadmořská výška: 183 m Telefon: +43170070 .

Vídeň (VIE)

Založil ve fóru Letiště

Potvrzuji, před měsícem v pohodě.

0 Citovat

Dobry den, muze nekdo s osobni zkusenosti popsat jake papiry vyzaduje Ryanair pro let do Rakouska pri pristani ve Vidni ze zelene zeme EU. Nasleduje okamzity tranzit vlakem do CR. Predpokladam prijezdovy formular a jizdenku do CR.? Antigenni test neni vyzadovan? Dekuji za informaci

0 Citovat

Let Rim Viden, chteli videt jen BP a obcanku

0 Citovat

Dobrý den, 

 

letím ve čtvrtek z Vídně 6:45 s WizzAirem.  

 

Chtěl bych se zeptat: 

- jedu vlakem na Wien HBF a dále pak vlakem Wien HBF - Wien Flughafen. Na letiště bych měl přijet okolo 23:50. Máte nějaké tipy, jak nejlépe přečkat noc? (Například kde mají pohodlnější sedačky, klidnější místo,...). 

- cestuji pouze s batohem - projdu přes security s 100ml parfémem (originálně zabalen - dárek), nebo to musím koupit v DutyFree shopu? 

 

Děkuji 

0 Citovat

Ahojte, 24.8. letime zo Schwechatu na Skavsta airport o 06:20 s Ryanair. V emaili pisali, ze treba byt na letisku 2.5 h pred odletom. Zvazujeme, ci prichod o 05.00 so slovaklines je dostatocna rezerva alebo ci su nejake zvysene kontroly / zdrzania na letisku kvoli pandemii. Vedeli by ste prosim poradit? Checkin samozrejme budeme mat spraveny online, len prirucna batozina. Vdaka

0 Citovat

Bez obav, to je dostatečná rezerva.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

Bez obav, to je dostatečná rezerva.

Dakujem Mirjur, este mi napadlo ci kontroluju ockovacie certifikaty a ak ano, ci uz na check-in prepazke alebo az pri boardingu? Ide mi o to, ci sa vobec musime zastavit na prepazke alebo ist rovno na pasovku. Este raz diky.

0 Citovat

Pokud budou kontrolovat, tak při boardingu, takže jít rovnou na bránu.

0 Citovat

Zdar lidi, nemáte někdo zkušenosti s Gepard Express ? Jeví se mi to jako nejlepší volba z Brna do Vídně, odlet v 06:05 ráno a příjezd Gepardem v 04:10. Ale moc jsem o nich neslyšel... Díky za každou radu :) 

0 Citovat

Já s nimi jezdím, když je třeba, úplně v pohodě, na čas.

0 Citovat

Jela jsem s nimi o prázdninách, přesně tímhle nočním spojem. Jezdí to osmimístnými mikrobusy, nestaví nikde jinde, jedou nonstop na letiště. Takže za necelé dvě hodiny už jsme byli až před letištní halou, stojí tam, co autobusy Student agency. Online rezervace, lístky v mobilu, pohoda. Zpátky jsme s nimi jeli taky, stihli jsme nepředpokládaně odjezd 15 minut po přistání, tak jsme si přes mobil bleskově koupili jízdenky a odjeli s nimi. Za mě dobrá zkušenost.

0 Citovat

Ano, potvrzuju Gepard bez problémů na čas, spíš ještě dřív :-) Mně akorát vadila zima, protože jsme s nima jeli v lednu a je to dodávka, takže jsem vylezla totálně se zmrzlýma nohama, táhlo tam ze všech koutů. 

0 Citovat

Gepard super, můžu doporučit. 😊 O majiteli jsi už určitě slyšel. https://zdopravy.cz/fikacek-posl...kum-85037/

0 Citovat

Díky všem 😉

0 Citovat

https://zdopravy.cz/viden-ceka-d...dla-93165/

0 Citovat

Ahojte, letěl teď někdo z Vídně v 6.00 do Barcelony či jinam a zároveň přijel prvním vlakem z Parktiegeru v 4.42?

Ráno je docela dost odletů, stíhá se v pohodě pasovka a kontroly za tu hodinu? Mám jen příručák.

Díky moc 

0 Citovat

Letěl jsem na začátku října a použil zmiňovaný vlak z PT v 4:42. Odlet v 6:15 (byl pátek) a před bezpečnostní kontrolou byla fronta tak na 20-30 minut. Spousta lidí předbíhalo a dost lidí, kteří poctivě čekali to evidentně sra....lo. Bez odbaveného zavazadla (a případné nutné kontroly covid dokumentu na check-inu) se to stíhat dá (je dobré vědět kam a kudy jít). I se zdržením těch 20-30 minut jsme letadlo v 6:15 bez problému stíhali (ale bez zastávky na kafe). V minulosti jsem v pohodě stihl odlet i v 5:45.

0 Citovat

V polke Oktobra sme leteli s Wizz do Malagy o 6:05. Prisli sme busom s BA o 4: 57. Ludi pred vstupom do T3 na security bolo vela, ale islo to rychlo, a za cca 5 min sme boli na Security. Tam to chvilu trvalo. Asi tak do 15 min. Ale pootvarali  vela prepazok aby sa stihalo. Obchody sme vynechali, a o 5:32 sme boli u gate. Takze stihat sa to v pohode da pokial mas iba prirucak, a mobile BP. Pokial by si este musela ist nieco riesit na prepazku spolocnosti tak uz by mohol byt problem.

0 Citovat

Kdyby náhodou byl teď někdo v novém salónku Vienna lounge na T2, dejte sem aspoň malou recenzi a fotky, jaké to tam je + jestli normálně akceptují vstup zdarma na MasterCard World😉

0 Citovat

[citace="aga.endy"]

Kdyby náhodou byl teď někdo v novém salónku Vienna lounge na T2, dejte sem aspoň malou recenzi a fotky, jaké to tam je + jestli normálně akceptují vstup zdarma na MasterCard World😉

dle stránek letiště by měli být premium mastercard ČR zdarma... napsal jsem na jejich mail dotaz... tak uvidíme... ale píšou "obrazy Klimta" apod... tak jsem taky zvědavý na "první dojmy"....

0 Citovat

odpověď z Vídně :

Depending on the departure gate you can choose between two Lounges:

Ø   SKY Lounge : Gates F, G
Opening times:   Daily 04:30 to 23:00 hours

Ø   VIENNA Lounge : Gates B, C, D

Opening times:   Daily 04.30 to 24:00 hours

Mastercard World Elite members enjoy the same advantages in our new VIENNA Lounge as in the SKY Lounge.

We look forward to welcome you in one of our lounges.

0 Citovat

a normální cena (bez slevy) je 49 euro - což je asi jednoznačně nejvíce, co jsem u normálních "lounge" viděl...

0 Citovat

To jsi viděl málo... Třeba IGA lounge v IST je 50 EUR a pro mě vrchol CIP v Taškentu za pěkných 200 USD:-))

0 Citovat

určitě je jich takhle více... ale v blízkém okolí to je většinou kolem 30 euro, takže tady to je celkem dost.. spíš jsem fakt zvědavý, co tam bude.. dle fotek to vypadá dost dobře.. píšou, že to má 2400 metrů..takže rychle to utíkejte někdo vyzkoušet...:)

0 Citovat

pisi MC World Elite members, ty pises MC World - tak bacha, aby to nestalo tech 50EUR. Za tolik to jiste nestoji. Pokud mas slevu treba na 20 EUR, tak pak uz jo

0